Help mee!

Maak iemand anders donateur!

Bent u al donateur en wilt u iemand anders aanmelden als donateur? Dan krijgt u zelf als dank een boek cadeau!
Vul op onderstaand formulier de gegevens in van de nieuwe donateur en uw eigen gegevens. Geef ook aan wat het boek van uw keuze is. Wij sturen u het boek dan zo snel mogelijk toe.

U hebt de keuze uit de volgende boeken:

Voorzijde van de boeken: A. Van Zien Gesproken B. De Stamboom van Sensis C. Touch D. Huize de Duckenburg

Boek A. Van Zien Gesproken
Zestien aangrijpende levensverhalen van blinde en slechtziende mensen tussen 24 en 83 jaar laten zien dat het mogelijk is om – vaak door vallen en opstaan - met een handicap te leren leven. De auteur Truus Rütter heeft de verhalen boeiend opgetekend in een taal die de lezer raakt door zijn eenvoud en echtheid. Van dezelfde kunst getuigen ook de foto’s van fotograaf Jos Lammers.

Boek B. De Stamboom van Sensis
Prachtig geïllustreerd boek over 150 jaar zorg en onderwijs voor blinden en slechtzienden in Grave; de soms bewogen maar altijd inspirerende geschiedenis van Sint Henricus, De Wijnberg en hun nazaten van 1859 tot en met 2009. Duidelijk wordt dat elke tijd zijn eigen aanpak kent en dat steeds opnieuw met dezelfde inzet en toewijding oude idealen worden vormgegeven.

Boek C. Touch
Touch is een bijzonder fotoboek over de blindgeboren Stijn. Gefotografeerd in zijn eigen huis waar tafel, keukenblok en bed referentiepunten vormen om zich vrij te kunnen bewegen. Licht heeft hij niet nodig. De foto’s zijn dan ook met heel weinig licht gemaakt en aaneengeschakeld op het papier gedrukt. Dat roept een intieme sfeer op. De lezer wordt even deelgenoot van de wereld van Stijn. Het boek Touch is genomineerd voor de Internationale Photobook Award 2013.

Boek D. Huize De Duckenburg
Prachtig uitgevoerd boek over het voormalige kasteel De Duckenburg dat aan de westkant van Nijmegen heeft gelegen. Het kasteel zelf is al enkele eeuwen verdwenen, maar een gedeelte van de later gebouwde Oranjerie staat er nog. Het is al jaren in gebruik als restaurant. Het rijk geillustreerde boek boek beschrijft de geschiedenis van de bezitters vanaf 1400 en bevat artikelen over de opgraving in de jaren zeventig en de kasteeltuinen, inclusief tekeningen, in de omgeving van Nijmegen. Het boek 'Huis de Duckenburg in Nijmegen' werd geschreven door Marinus Flokstra. Uitgegeven door de Stichting Dr. Hoefnagels te Geijsteren in 2015. Deze stichting is genoemd naar doctor J.P.A. Hoefnagels die vele jaren als oogarts verbonden was aan de Graafse Blindeninstituten St. Henricus en De Wijnberg. 

Maak iemand anders donateur

Gegevens nieuwe donateur

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.
Geslacht

Uw gegevens

Als dank voor het werven van een nieuwe donateur ontvangt u een boek als geschenk. Lees meer over de vierboeken en geef het boek van uw keuze aan op het formulier met a, b, c of d.
Geschenk

Uw gegevens worden via een beveiligde https:// verbinding verstuurd.

Deze website is drempelvrij