Help mee!

Dinsdagmiddag 30 juni jl. vond in Den Haag de overhandiging plaats van de aanvulling op het protocol ‘Veilig Samen Uit’ aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.

Een Nederlandse start-up heeft een slimme bril ontwikkeld voor blinden en slechtzienden die teksten kan lezen en objecten kan herkennen. De bril past in een trend van technologische innovaties die de wereld voor blinden en slechtzienden elk jaar toegankelijker maken.

Iets over jezelf vertellen is voor veel kinderen lastig en als je dan slechtziend of blind bent moet je nóg een drempel over. Een zichtbeschrijving helpt daarbij. Stap voor stap ontstaat een eigen ‘folder’. Handig bij een presentatie in een klas of bij de sportclub. Maar het is voor kinderen ook een ontdekkingstocht over zichzelf en waarom het zien soms lastig kan zijn.

In de nieuwste editie van De Stem van Grave vormen ambities de rode draad, gecombineerd met het kunnen en durven uitkomen voor je beperking en aangeven wat je kunt en wil. Bestel het nummer bij redactie@ksbs.nl Lees meer

Deze website is drempelvrij