Help mee!

Zorgmedewerkers of 60-64 jarigen? Wie wordt eerst gevaccineerd? Kwetsbaren en zij die er mee werken eerst, dat is het idee. Maar wat nou als je blind bent? Behoor je dan ook tot die groep? En ben je dan ook eerder aan de beurt voor een vaccinatie?

Tim kan steeds minder goed zien. Wanneer hij daardoor niet mee mag fietsen met papa en Fien, besluit hij om te bewijzen dat hij het wel kan. Door mijn ogen is een hartverwarmend verhaal dat je laat kennismaken met de oogziekte retinitis pigmentosa, en de rol van de blindengeleidehond.

Miljoenen blinden en slechtzienden wereldwijd maken gebruik van smartphones. Maar dat gaat nog altijd gepaard met problemen. Met een nieuw concept, ontwikkeld door Hable, kunnen blinden hun smartphone bedienen met brailleschrift.

Op 13 februari 2021 wordt door een groep enthousiaste jongeren het Step Up Study Event (SUSE) georganiseerd. Een landelijk online event, waarin studeren, hulpmiddelen en het sociale studentenleven in combinatie met een visuele en/of motorische beperking samenkomen.

Deze website is drempelvrij