Help mee!

Bloemencorso met audiodescriptie

Winterswijk wil we dat iedereen mee kan doen. Daarom is er op zaterdag 26 augustus a.s. op de tribune live een beeldverteller aanwezig om het Bloemencorso te verslaan aan mensen die slechtziend of blind zijn.

Audiodescriptie bij het bloemencorso
Het is voor het eerst dat er audiodescriptie bij een bloemencorso in de Achterhoek is. Op zaterdag 26 augustus zijn bezoekers die blind of slechtziend zijn samen met hun familie en begeleiders welkom bij het Bloemencorso in Winterswijk. Op de tribune bij het gemeentekantoor kunnen zij dan samen, net als ieder ander, genieten van de optocht.

Programma
Op zaterdag 26 augustus worden de gasten die gebruikmaken van audiodescriptie om 8.30 uur ontvangen op het gemeentekantoor. Onder het genot van koffie en thee krijgt men uitleg en achtergrondinformatie over de wagens. Ook zijn er voorbeelden te voelen en is er geurbeleving. Vervolgens gaat men naar de tribune waar wordt uitgelegd hoe de audiodescriptie precies werkt. Vrijwilligers begeleiden de deelnemers. Om 10.00 uur begint dan het bloemencorso zelf. Na afloop, rond 11.30 uur, is er nog een korte afsluiting in het gemeentekantoor.

Bereikbaarhei
De tribune staat voor het gemeentekantoor (Stationsstraat 25 in Winterswijk). Komt u met de auto, dan is er parkeergelegenheid op loopafstand geregeld. Deze parkeerplaats is alleen bereikbaar tussen 8.00 en 8.15 uur. Wilt u hiervan gebruik maken? Meld het bij de aanmelding, dan krijgt u nadere instructies.

Komt u later, dan kunt u gebruik maken van de reguliere parkeerplaatsen. Deze liggen iets verder lopen van de tribune. U kunt ook met de trein komen. Het station ligt tegenover het gemeentekantoor en de tribune.

Aanmelden
Wilt u het bloemencorso graag beleven met audiodescriptie? Meldt u dan aan. Doe dit door voor dinsdag 1 augustus 2023 te mailen naar oogcafeinwinterswijk@gmail.com. Vermeld in de mail:

  • Het totaal aantal personen
  • Het aantal personen met een visuele beperking
  • Naam
  • Telefoonnummer
  • Uw e-mailadres
  • Als u gebruik wilt maken van de speciale parkeerplaats: kenteken van de auto
  • Een eventuele vrijwillige bijdrage

Heeft u vragen? Bel (06) 23 118 010 (Oogcafé in Winterswijk).


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij