Help mee!

BringINsight

Met de campagne BringINsight wordt geld opgehaald voor het Nederlands Herseninstituut. Dit instituut is, onder leiding van Pieter Roelfsema, bezig met de ontwikkeling van een hersenimplantaat, waarmee een vorm van zicht kan worden teruggegeven aan iemand die blind is. 

Samen met Hein Noortman, die zelf blind geworden is door een klimongeval, startte de Stichting Vrienden van het Herseninstituut de campagne BringINsight. Met de campagne wordt geld opgehaald om het onderzoek naar het implantaat versneld voort te kunnen zetten. Hier is 6 miljoen euro voor nodig. 

Om blinden weer een vorm van zicht te geven, wordt een bril met camera aangesloten op het deel van de hersenen dat zorgt voor het zicht, de visuele hersenschors. De bril vertaalt de beelden in kleine stroompjes die in de hersenen visuele waarnemingen creƫren. Hiermee kunnen blinde mensen vormen waarnemen, door ruimtes lopen en personen herkennen. Een belangrijke stap in het terugkrijgen van hun onafhankelijkheid.

The Blind Experience

Om een deel van dit geldbedrag op te halen, is de game The Blind Experience gemaakt. In deze game vaar je letterlijk blind op je gehoor. Zo ervaar je wat ruim 70.000 blind geworden mensen elke dag ervaren. Het doel van de game is te navigeren door een virtuele stad, op zoek naar het laboratorium van professor Pieter Roelfsema. Onderweg kom je langs allerlei obstakels en ontmoet je Hein Noortman. De game speel je hier

Rechtstreeks een donatie doen kan ook: doneer hier


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij