Help mee!

Camino Anders Bekeken

Toe aan een uitdaging? In oktober 2023 gaat Camino Anders Bekeken weer met een nieuwe groep op pad. Twaalf dagen lopen, mét rugzak. Dat kan een uitdaging zijn als je een visuele beperking hebt. Inschrijven voor dit wandelproject kan vanaf nu.

Ben jij toe om uit je comfortzone te stappen en te gaan wandelen op een eeuwenoud wandelpad in Noord-Spanje? Op deze camino wandel je in 12 dagen naar Santiago de Compostella. Je slaapt in herbergen, draagt alles wat je nodig hebt bij je in je rugzak. Dit kan een uitdaging zijn en zeker als je een visuele beperking hebt. Door uit je comfortzone te stappen maar ook door de eenvoud van het dagelijks wandelen en in het hier en nu zijn, los van de bestaande context, is er ruimte voor reflectie. Kortom er is ruimte om het anders te bekijken.
Heb jij een visuele beperking en ben je wel toe aan deze uitdaging?
Of ben je goedziend en durf jij uit je comfortzone te stappen om als buddy mee te lopen?
De inschrijving is open!

Belangrijke data:

  • Selectiegesprekken 12 of 13 Mei
  • Introductieweekend 1 en 2 Juli
  • Bijeenkomst met vrienden/familie begin September
  • Wandelen in Spanje van ca 7 tot ca 21 oktober (totaal 14 dagen. Exacte data volgen later ivm boeken vliegtickets)

‘Het meest essentiële zie je niet met je ogen, maar met je hart’. Een prachtige uitspraak van Antoine Saint-Exupéry uit het boek Le Petit Prince. Laat je hierdoor inspireren tijdens deze unieke pelgrimstocht, want ook zonder (goed) te kunnen zien, is de Camino een onvergetelijke ervaring! Met inzet van je andere zintuigen, kun je de Camino minstens zo intens beleven. De zon op je huid, de geur van het platteland, de geluiden van de vogels onderweg, de smaak van Spaanse lekkernijen.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij