Help mee!

De slimste thuis

De slimste mens app is al jaren een groot succes bij een grote groep fanatieke spelers. KRO-NCRV heeft een nieuw spelelement toegevoegd aan de app, waardoor het spel nu gespeeld kan worden als gezelschapsspel én toegankelijk gemaakt is voor mensen met een visuele beperking. De slimste thuis is volledig spraakgestuurd. Het antwoord hoeft dus niet getypt te worden, maar wordt ingesproken. Hierdoor speel je niet meer alleen op de telefoon, maar tegen elkaar aan tafel, in de auto of op het strand. De slimste thuis is nu beschikbaar in De slimste mens app.

Voor het ontwikkelen en testen van deze app heeft het mediabedrijf samen met Stichting Accessibility een gebruikersonderzoek opgezet, waarbij een groep ervaringsdeskundigen de app heeft getest. Het gebruikersonderzoek biedt inzichten en oplossingen voor toegankelijkheid, waarmee de app nog beter aansluit bij de gebruikers.

Bij de ontwikkeling van dit digitale spel heeft de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking vooropgestaan. Daarom wordt de app volledig bestuurd met audio. De vragen en stappen die de app doorloopt worden opgelezen en deelnemers aan het spel beantwoorden de vragen ook met spraak. Dat is uniek. KRO-NCRV heeft ervoor gekozen om de app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te ontwerpen. Het spel is twee keer getest door verschillende ervaringsdeskundigen met een visuele beperking. 

De slimste mens app is gratis te downloaden via de App Store (iOS) en Google Play Store (Android). Voor meer informatie ga naar: deslimstemens.nl(externe link).

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij