Help mee!

De Stem van Grave maart 2023

In de nieuwe editie van De Stem van Grave zijn weer tal van lezenswaardige artikelen te vinden. Neem alleen al het eerste artikel over de intensieve revalidatie, die Jadallah Jadallah bij ’t Loo Erf kreeg. Het helpt hem niet alleen praktisch omgaan met zijn slechtziendheid, maar ook om deze te accepteren. Wat een hond betekent voor de leerlingen van Visio Grave is te lezen over hulphond Joes. 

In de rubriek ‘levensverhaal’ dit keer het verhaal van Jelske Vanlaerhoven, werkzaam als maatschappelijk werker bij Visio en zelf vanaf haar negende jaar slechtziend.  Als ervaringsdeskundige weet ze waar de pijnpunten bij haar cliënten zitten. Zelf zegt ze hierover: “Ik kan me goed inleven en probeer cliënten te ondersteunen in het verwerkingsproces waar ieder op zijn of haar manier doorheen gaat. Het is voor ouders of cliënten fijn om met iemand te praten die in dezelfde situatie verkeert. Dat is mijn extraatje.”

De column van Wim Pierik verhaalt over zijn, inmiddels al veertig jaar, werkzame leven. Zijn column is hier te lezen.

In de rubriek ‘oogaandoeningen’ dit keer een uitleg over nystagmus ofwel ‘wiebelogen’. Ook dit artikel kunt u hier alvast lezen.

Nieuwsgierig geworden naar De Stem van Grave? U kunt het blad, op papier of digitaal, elk kwartaal ontvangen als donateur van de KSBS.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij