Help mee!

Earcatch-app

Earcatch bevat audiodescriptie voor een groot aantal films en televisieseries. De audiodescriptie is te downloaden en af te spelen via de app en synchroniseert automatisch met het geluid in de bioscoop of van je televisie of computer. Tijdens de pauzes in de dialoog beschrijft een voice-over visuele elementen uit de film zoals personages, gezichtsuitdrukkingen en plaatsbepalingen. 

Voor de uitbreiding van de Earcatch-app voor theater moest nieuwe technologie ontwikkeld worden. Een project van grote omvang waarvoor het Bartiméus Fonds de samenwerking heeft gezocht met de AFAS Foundation. Dit fonds steunt projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, maatschappij, en internationale projecten. Projecten die de wereld een stukje mooier maken.

De lancering van de app vond plaats bij de musical Aladdin, op 6 juli 2022 jl. in het Circustheater in Scheveningen. Vanaf dat moment is er ook audiodescriptie beschikbaar bij de voorstellingen van TINA – De Tina Turner Musical en 14 – het verhaal van Johan Cruijff.

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders van audiodescriptie die zich allemaal inzetten om hun aanbod toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. De website allesoveraudiodescriptie.nl biedt een overzicht van deze aanbieders, en je vindt er alles wat je wilt weten over audiodescriptie.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij