Help mee!

Eerste Nederlandse opera met live audiodescriptie

Laetitia Gerards, Denzil Delaere, Mark Omvlee en Francis van Broekhuizen vertolken hoofdrollen in Bruid te koop!, de Nederlandse bewerking door regisseur John Yost en vertaler Anne Lichthart van Bedřich Smetana’s Die verkaufte Braut. Ze hebben de komische opera van alle folklore ontdaan en de klassieker omgetoverd tot een eigentijds en volwassen sexy sprookje vol humor.

Op de eerste zonnige dag van het jaar – Rokjesdag – maken we kennis met de mooie Marshenka en haar knappe, maar arme vriend Jenik. Plotseling staat huwelijksmakelaar Kezal bij haar ouders voor de deur. Hij duwt hen een bijna vergeten contract onder de neus, waarin Marshenka’s vader in ruil voor een lening zijn dochter als bruid belooft aan Micha’s zoon Vasek. Marshenka weigert echter met hem te trouwen en Jenik wil Marshenka niet opgeven. Vasek kan door een huwelijk met Marshenka onder het juk van zijn moeder uitkomen. Maar heeft hij daar een huwelijk met de verwende, veeleisende Marshenka voor over?

 Audiodescriptie

In Stadsschouwburg Utrecht (za 23 april, 19.30 uur) en Koninklijk Theater Carré, Amsterdam (za 7 mei, 19.30 uur) is Bruid te koop! als eerste Nederlandse opera ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. Een blindentolk van Komt het zien! – de stichting die theaterbeleving mogelijk maakt voor publiek met een visuele beperking – verzorgt live audiodescriptie. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een meet & feel inleiding.

Heeft u een visuele beperking, neem dan telefonisch of via de mail contact op met het theater om een ticket met blindentolk te kopen.  Heeft u vragen, of komt u met een blindengeleidehond? Neem contact op met het theater. Dit zeiden slechtzienden eerder: “De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend” en “Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”

 Voor meer persinformatie over audiodescriptie en Komt het zien!

Arlette Hanson, t: 051 365 0681, e: info@komthetzien.nl

Paulien Nap, t: 06 3848 5394, e: paulien@komthetzien.nl

 


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij