Help mee!

EHBO cursus voor blinden en slechtzienden

De EHBO werkt aan een cursus voor blinden en slechtzienden. Speciaal voor deze doelgroep werd een EHBO-handboek in brailleschrift ontwikkeld. Een eerste groep van acht cursisten heeft onlangs proef gedraaid en op basis van hun ervaringen wordt de EHBO-cursus verder ontwikkeld.

Louise Schalkoort geeft al jaren EHBO-cursussen voor het Rode Kruis. Maar voor deze cursus moest zij toch even schakelen. Want hoe geef je les aan mensen die jou niet kunnen zien? Louise: “Ik moet stap voor stap vertellen wat ik doe én waar ik ben. We zijn met de basis begonnen: er ligt iemand op de grond, wat doe je dan? Hoe check je of iemand ademhaalt en wat doe je daarna? We behandelen in de cursus: wat te doen bij bewusteloosheid, letten op veiligheid en het alarmeren, hoe te handelen bij verslikking en het aanleggen van een verband. Dan heb je een mooie basis.”

Brailleboek

Bij de cursus hoort ook het EHBO-handboek in braille. Projectleider Rinze de Vries liet een boek in braille ontwikkelen waarin handvatten staan om EHBO-vaardigheden in de praktijk te oefenen.

Meer weten over een EHBO-cursus voor blinden en slechtzienden? Neem dan contact op met Rinze de Vries: rdevries@redcross.nl.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij