Help mee!

Film over blind meisje verovert harten

De aangrijpende serie 'All The Light We Cannot See' staat nog steeds in de wereldwijde Engelstalige lijst van Netflix op de derde plaats. De serie kreeg de voorbije week maar liefst 5,7 miljoen views en bereikte daarmee de top 10 in 93 landen. De 4-delige serie neemt je mee in een emotioneel en intens verhaal gebaseerd op de Pulitzer Prize-winnende roman van Anthony Doerr. 

Maar voordat je gaat kijken, wil de regisseur Levy één ding duidelijk maken: "Mijn doel was om recht te doen aan deze prachtige roman die me diep heeft geraakt."

Marie-Laure, een blind Frans meisje en haar vader, Daniel LeBlanc, ontvluchten het door de Duitsers bezette Parijs met een legendarische diamant om te voorkomen dat deze in handen van de nazi's valt. Ze vinden al snel een schuilplaats in St. Malo, waar ze hun intrek nemen bij een teruggetrokken oom die clandestiene radio-uitzendingen uitzendt als onderdeel van het verzet. Marie-Laure's pad kruist met de meest onwaarschijnlijke geestverwant: Werner, een briljante tiener die door het Hitlerregime wordt ingezet om illegale uitzendingen op te sporen. In plaats daarvan deelt hij een geheime band met Marie-Laure en haar geloof in de mensheid en de mogelijkheid van hoop.

Nieuwkomers in deze serie zijn Aria Mia Loberti (Marie-Laure) en Louis Hofmann (Werner) die de hoofdrollen als Marie-Laure LeBlanc en Werner Pfennig spelen.  

Bekijk de trailer hier

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij