Help mee!

Guernica voelen

De kleinste kunstexpositie van Emmen

MoMA is het Museum of Modern Arts in New York. Het Tiny-MoMA in Emmen is een ludieke mini-versie van het echte MoMA. Het is een kunstcentrum, museum en schilderstudio in één. Maar dan piepklein want er is maar 1 schilderij, het beroemde ‘Guernica’ van Picasso. Hier kun je het op ware grootte zien en er bovendien alles over leren en zelfs doen.

Het mooiste en beroemdste schilderij van Picasso!

Guernica is door Picasso geschilderd nadat deze stad volledig verwoest was tijdens en bombardement in de Spaanse burgeroorlog. Picasso schilderde de totale verwoesting en ontreddering met veel gevoel. Wanneer je voor het schilderij op ware grootte staat (3,5 x 7,5 m!) voel je als het ware de rampspoed die het schilderij uitbeeldt. Nu kun je in Emmen zelf dit schilderij op ware grootte bewonderen en ervaren.

Tiny MoMA in Emmen kun je gratis bezoeken. Adres: Noorderstraat 31a , 7811 AK Emmen. Er is voldoende parkeergelegenheid. Kom je op de fiets of met het OV? Geen probleem, Tiny MoMA is goed te bereiken per OV. Je kunt fiets tevens veilig en makkelijk stallen bij de ingang. Openingstijden woensdag tot zaterdag van 11.00-17.00 uur.


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij