Help mee!

KUBES gaat online

Toevalsmuziek of niet?

 
Sommige mensen willen alle touwtjes in handen houden, anderen houden van onverwachte verrassingen. Hoe is dat eigenlijk met muziek? Hoeveel controle kan en wil een componist houden over het klinkende resultaat? Mozart bedacht een dobbelspel om menuetten te produceren. Waarom deed hij dat? En waarom lieten sommige componisten in de 20ste eeuw alles over aan improviserende musici? Bestaat toevalsmuziek en hoe klinkt dat dan?
 
Marian van Dijk, directeur van Museum Speelklok in Utrecht, neemt in deze digitale presentatie een voorschot op de tentoonstelling ’Toevalsmuziek of niet?’ die op 9 december in Museum Speelklok zal openen. Centraal in die tentoonstelling staat een mechanische componeermachine uit 1821, voorzien van een mysterieus toevalsmechaniek.
 
Hoe komt zij ertoe om dit onderwerp te kiezen, wat boeit haar hierin?
Marian van Dijk licht haar presentatie onder meer toe met toepasselijke klassieke en modernere muziek, waarna er volop mogelijkheid tot vragen stellen is.
 
Het programma van deze online bijeenkomst ziet er als volgt uit
10:30 uur: Digitale inloop
11:00 uur: Welkom en opnoemen van de presentielijst door Marianne Poppenk, voorzitter Commissie Excursies & Advisering.
11:05 uur: Presentatie door Marian van Dijk
11:30 uur: Meet en Greet met Marian van Dijk
12:00 uur: Gelegenheid tot ontmoeting en uitwisseling in kleine groepjes
12:30 uur: Einde programma
 
Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 5 p.p. U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer: NL 87 INGB 0001 5214 51, t.n.v. Stichting KUBES, o.v.v. KUBES online 30-01-2021.
Maakt u het geld over van een rekening, die niet op naam van de deelnemer staat, vermeld dan a.u.b. ook de naam van de deelnemer.
 
Aanmelden
Aanmelden kan bij de aanmeldingssecretaris Asha Jadoenandansing
E-mail: activiteiten@kubes.nl
Telefoon: 030-2511901  

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij