Help mee!

Kunst met andere ogen

Naast een beschrijving in zwartschrift en braille, worden de kunstwerken door middel van een audiotour voorzien van de achterliggende bijzondere verhalen. Met een QR-reader op je smartphone kunnen de audiobeschrijvingen online beluisterd worden. Hiervoor is wel een internetverbinding nodig.
Daarbij loopt er een gidslijn langs alle werken, zodat de route langs de expositie zelfstandig blindelings te volgen is. Dappere ziende bezoekers kunnen bij binnenkomst een blinddoek opzetten, om zich een korte tijd onder te dompelen in de belevingswereld van de makers. Er is begeleiding door gidsen mogelijk. De expositie is op de eerste verdieping die met een trap of lift te bereiken is.

Deze expositie wordt georganiseerd in het kader van ‘Zie je wel’,  een project waarbij aandacht wordt gegeven aan non-visuele kunstbeleving door middel van activiteiten en exposities.

Wim Pierik, columnist van de Stem van Grave,  en zijn vrouw Hermine Pierik zijn twee van de exposanten.

De tentoonstelling is de eerste drie weekenden van september te bezoeken, steeds van 11.00 tot 17.00 uur.

Reserveren
Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt, wordt een reserveringssysteem gehanteerd. Per half uur kan een groepje van maximaal 4 mensen reserveren. Klik hier om te reserveren.

Coronamaatregelen

Bij de entree zijn latex handschoentjes en mondmaskers aanwezig. Handschoentjes dragen is niet verplicht, omdat het een voelexpositie is. Alle bezoekers worden wel verzocht hun handen voor aanvang van de route te desinfecteren. Desinfectie en tissues staan bij de ingang/ uitgang.

Uiteraard wordt iedereen verzocht anderhalve meter afstand te houden. Met begeleiding is dat niet mogelijk en kan ervoor gekozen worden handschoentjes en mondmaskers dragen.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij