Help mee!

Oogcongres 2023: de ogen van de toekomst!

Op zaterdag 4 november organiseert de Oogvereniging het Oogcongres 2023 in Utrecht. Medische experts vertellen hier over de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg. Mis het niet en meld je snel aan!

In de ochtend komen verschillende medische experts aan het woord. Professor Koen Kas vertelt bijvoorbeeld over digitale technologie. De ontwikkelingen in de technologie zouden de manier waarop we oogziekten behandelen wel eens radicaal kunnen veranderen. Maar ook duurzaamheid is een belangrijk thema: Hoe kan de oogheelkunde bijdragen aan de overgang naar een duurzame maatschappij? Dr. Redmer van Leeuwen vertelt hierover. En dr. Nic Reus vertelt hoe zit het met staaroperaties aan twee ogen tegelijk?

Oogaandoeningen

In de middag wordt verder ingegaan op de laatste ontwikkelingen op het gebied van verschillende oogaandoeningen. Denk aan glaucoom, hoge myopie, uveïtis, retinitis pigmentosa, maculadegeneratie en nog veel meer. Hier krijg je antwoord op vragen als: Hoe pak je zelf de regie in de oogzorg? Is met de komst van kunstmatige intelligentie een bevolkingsonderzoek naar glaucoom haalbaar (dr. Hans Lemij)? Werkt een chipimplantaat bij droge leeftijdsgebonden maculadegeneratie (dr. Koen van Overdam)? En wat is de invloed van je genen op bijziendheid (dr. Caroline Klaver) of retinitis pigmentosa (dr. Susanne Roosing)?

Elkaar ontmoeten

Verder kun je elkaar deze dag ontmoeten en onderling informatie uitwisselen.

Locatie

Het Oogcongres is in Cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht, wat op een steenworp afstand ligt van de tram. Ook is het dit jaar weer mogelijk om het ochtendprogramma van het Oogcongres middels de livestream vanuit huis te volgen.

Meld je aan!

Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan, want vol is vol! Meer informatie en aanmelden kan via www.oogcongres.nl

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij