Help mee!

Paralympische droom

Sander Koomen is een paralympische atleet die lijdt aan een zeldzame progressieve aandoening, het Usher syndroom, waardoor hij langzaam doof en blind wordt. Samen met zijn ‘maatje’ Daaf Plomp doet hij mee aan triathlons. Sander en Daaf hebben een ultieme droom: zich kwalificeren voor de Paralympische spelen van Parijs in 2024!

Kwalificeren is niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk. Door tactische keuzes te maken, kunnen Sander en Daaf de kans vergroten om hun ultieme droom werkelijkheid te maken. Hiervoor zullen Sander en Daaf een wedstrijd doen in Devonport Tasmanië, Australië. Een goed resultaat bij deze tactisch gekozen wedstrijd opent de deur naar het Europese Kampioenschap, daar waar de ranking voor Parijs 2024 begint te tellen! Voor de reis naar Tasmanië hebben zij hulp nodig.

Dankzij de steun van sponsoren, NOC*NSF en de sportbond Nederlandse Triathlon Bond komt TeamKoomen al heel ver. De wedstrijd in Devonport, Tasmanië, valt niet onder dit steunpakket. Hierdoor draait TeamKoomen zelf op voor de kosten van deze tactisch gekozen wedstrijd. Daarom vragen Sander en Daaf eenmalig steun vragen in de vorm van een financiële bijdrage. De kosten voor deze wedstrijd komen op €5000,-. Meer informatie is te vinden op de website van Team Koomen

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij