Help mee!

Rondleiding door het Rijk der Fabelen

In het kader van de tentoonstelling Naar het Rijk der Fabelen organiseert De Bastei rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers. Deze multi-zintuigelijke tentoonstelling is een vrolijke beestenparade waar je feiten en fabels ontdekt over bekende dieren uit de regio. Voel, ruik, en luister goed naar de dieren in de expositie en laat je verrassen!

Deze gratis rondleidingen vormen een pilot voor De Bastei om het museum beter toegankelijk te maken voor blinde en slechtziende bezoekers. Het museum wil daarbij beter bekend raken met de ervaringen, wensen en uitdagingen van deze doelgroep. We vragen deelnemers daarom na afloop mee te doen met een korte evaluatie.

Programma woensdag 14 december 2022

13.00 uur    Inloop entreegebouw

13.15 uur    Start rondleiding door de tentoonstelling Naar het Rijk der Fabelen!

14.30 uur    Koffie/thee met gebak in restaurant van DROOM! de Bastei en korte evaluatie.

15.00 uur    Einde

We vragen deelnemers om samen met een buddy te komen. Er is plaats voor 8 personen, inclusief buddy's, dus meld je snel aan via deze link

Dit tentoonstellingsproject is een volgende stap in het meer inclusief organiseren en presenteren van het museumverhaal. Inclusiviteit gaat uiteraard om veel meer bezoekersgroepen die elk hun eigen uitdagingen en ervaringen in het museumbezoek kennen. De Bastei wil zich dan ook de komende jaren meer inzetten om de grote diversiteit aan bezoekersgroepen beter te bedienen.

De Bastei
Lange Baan 4
6511 XJ Nijmegen
Nederland

De KSBS heeft subsidie verleend aan deze speciale rondleidingen voor blinden en slechtzienden.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij