Help mee!

Rondleiding museum Beelden aan Zee

Op zaterdag 3 december is er in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen een rondleiding voor blinden en slechtzienden. De meeste beelden van de tentoonstelling ‘Tuin der Lusten’ van Elmar Trenkwalder mogen dan worden aangeraakt. Vooraf wordt met voelobjecten toelichting gegeven op het proces van klei tot keramiek.

De beelden van de Oostenrijkse kunstenaar Trenkwalder doen qua vormentaal en uitbundigheid denken aan de barokarchitectuur, maar Trenkwalder creëert hierop een geheel eigen, zinnelijke variant. Invloeden van andere culturen vermengen zich met architecturale en erotische vormen tot monumentale beelden.

De rondleiding door de tentoonstelling van Elmar Trenkwalder wordt gecombineerd met een voelsessie, waarbij een selectie van de omvangrijke collectie kunstenaarspenningen van museum Beelden aan Zee in de hand kan worden genomen. Ook voor penningen is klei immers meermalen het beginmateriaal, maar anders dan bij keramiek is het eindmateriaal vaak brons. Ook bij deze voelsessie wordt een inleiding en toelichting gegeven.

Rondleiding 3 december, 11.00 uur

Aanmelden uiterlijk 30 november via mail of telefoon: binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl of 070 3585857

Kosten: € 5,00 per persoon, inclusief koffie/thee, maar exclusief entree (ook voor begeleiders)

Museum Beelden aan Zee: Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen.

www.beeldenaanzee.nl


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij