Help mee!

Speciale rondleiding Beelden aan Zee

Op de zaterdagen 14 januari, 4 februari en 4 maart is er in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen een rondleiding voor blinden en slechtzienden. De meeste beelden van de tentoonstelling ‘Tuin der Lusten’ van Elmar Trenkwalder mogen dan worden aangeraakt. Vooraf wordt met voelobjecten toelichting gegeven op het proces van klei tot keramiek.

De beelden van de Oostenrijkse kunstenaar Trenkwalder doen qua vormentaal en uitbundigheid denken aan de barokarchitectuur, maar Trenkwalder creëert hierop een geheel eigen, zinnelijke variant. Invloeden van andere culturen vermengen zich met architecturale en erotische vormen tot monumentale beelden.

De rondleiding door de tentoonstelling van Elmar Trenkwalder wordt gecombineerd met een voelsessie, waarbij een selectie van de omvangrijke collectie kunstenaarspenningen van museum Beelden aan Zee in de hand kan worden genomen. Ook voor penningen is klei immers meermalen het beginmateriaal, maar anders dan bij keramiek is het eindmateriaal vaak brons. Ook bij deze voelsessie wordt een inleiding en toelichting gegeven.

Kosten voor deze bijeenkomst:

7,50 euro per persoon (ook voor begeleiders), exclusief entree, inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding.

Aanvang inloop: 11:00 uur. Aanvang rondleiding: 11:30 uur.

Duur van de rondleiding: ruim een uur.

Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleider rondgelopen.

Wijze van aanmelden:

Mail of bel museum Beelden aan Zee via binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl of  070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Gegevens museum Beelden aan Zee:


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij