Help mee!

Speciale tribunes bij Vuelta

Tijdens de drie Vuelta-etappes in Nederland is een blindentolk aanwezig die beschikt over de laatste wedstrijddetails. Bezoekers van zogenoemde blindentribunes ontvangen de verslaggeving via een koptelefoon die zij daar uitgereikt krijgen. De Oogvereniging spreekt van een wereldprimeur bij het wielrennen.

De blindentribunes aan het parcours zijn met dranghekken en banieren afgeschermd zodat er voldoende plek is voor mensen met een visuele beperking. De blindentolken staan binnen 20 meter afstand paraat. "Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen kan gelijk naar de opstelplekken en blindentribunes komen", aldus De Oogvereniging.

In Utrecht is tijdens de ploegentijdrit op vrijdag 19 augustus een blindentribune te vinden bij Station Zuilen. Om 18.30 starten de eerste renners vanaf de Jaarbeurs. In totaal zijn er 23 ploegen die om de vier minuten vertrekken. Op de blindentribune kunnen bezoekers de wedstrijd dus volgen met audiodescriptie. Ook bij de etappes in Brabant zijn blindentribunes opgesteld: bij de Stationsweg in Den Bosch en op de Claudius Prinsenlaan in Breda. Parcoursposten langs de route kunnen mensen met een visuele beperking ook te hulp schieten. Zij hebben de taak om het publiek op afstand te houden, maar kunnen ook aangesproken worden om informatie of de weg te vragen.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij