Help mee!

Stem voor een verkeersplein!

De actie "een verkeersplein voor een schoolplein" is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Het ANWB Verkeersplein heeft als voornaamste doel kinderen van groep 1 tot en met 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Het verkeersplein bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden. Daarnaast ontvangen de winnende scholen een lespakket en een licentie naar de leerlijn ANWB Verkeerseducatie. Zo halen ze op een leuke en leerzame manier alles uit het ANWB Verkeersplein en gaan de kinderen straks goed voorbereid op pad.

Verkeer en een visuele beperking

De Visio-scholen Grave en Rotterdam willen ook graag zo'n mooi en leerzaam verkeersplein, zodat de leerlingen zich veilig in het verkeer kunnen leren bewegen. De leerlingen van de Visio scholen komen vooral met de taxi of met begeleid openbaar vervoer naar school. Zij kunnen door hun visuele beperking moeilijk zelf rijden of fietsen. Het is belangrijk dat de kinderen meer weten over verkeer én dat er een verkeersplein komt zodat zij, spelenderwijs, leren in een beschermde omgeving wat verkeer is en hoe te handelen in het verkeer. 

Breng voor 25 mei uw stem uit via de website van ANWB en wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein op het schoolplein van Grave én Rotterdam! 

In de stemlijst staan Grave en Rotterdam aangegeven; als u op de namen klik leest u de motivatie van de school en kunt u uw stem uitbrengen


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij