Help mee!

Stemmen voor Goedste Doel

Veilig navigeren door openbare gebouwen, dat was het doel van het Meye Indoor Way project, een indoor navigatie met een nieuwe, slimme app. Bartiméus stelde voor de ontwikkeling kennis en expertise ter beschikking.

Je weg vinden in een treinstation, museum, ziekenhuis of ander gebouw? Veel mensen hebben daar moeite mee. Voor mensen die slechtziend of blind zijn is het een nog grotere uitdaging. Ruim 70 procent van de mensen met een visuele beperking heeft problemen met het zelfstandig vinden van hun weg. Terwijl ze dat zo graag willen. Daarom startte in mei 2020 het Meye Indoor Way project. Het doel: een oplossing waarmee mensen met een visuele beperking zelfstandig hun weg kunnen vinden.

Een jaar later is het resultaat een baanbrekende navigatie oplossing. De doorvertaling van deze oplossing naar een volledig toegankelijk eindproduct, de eZwayZ-app, stelt mensen met een visuele beperking in staat zelfstandig hun weg te vinden in onbekende gebouwen. Bartiméus stelde voor de ontwikkeling kennis en expertise ter beschikking. Hierbij werd samengewerkt met Atsence en organisaties die toegankelijkheid heel belangrijk vinden, het NEMO Science Museum, het Rijksmuseum, station Arnhem en een ziekenhuis.

Met de voor de app speciaal ontwikkelde slimme technologie, lokaliseer je jezelf in een gebouw. Vervolgens kies je een bestemming om naartoe te navigeren. De app begeleidt je tot op de meter nauwkeurig naar deze plek.

Joeke van der Mei, directeur Bartiméus Fonds: “In Nederland hebben 350.000 mensen een visuele beperking. Openbare gebouwen zijn voor hen niet toegankelijk. Dit project over indoor navigatie zorgt ervoor dat slechtziende en blinde mensen hun weg kunnen vinden in openbare gebouwen. Zelfstandig, nauwkeurig én veilig.”

Stemmen kan tot 16 oktober via de website van AFAS.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij