Help mee!

Tentoonstelling Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee toont tot en met 22 oktober sculpturen van een van de beroemdste beeldhouwers uit de 20ste eeuw, Henry Moore (1898-1986).
Hij ontwikkelde een unieke en karakteristieke vormentaal, balancerend tussen figuratief en abstract. De tentoonstelling heeft als titel “Vorm en Materiaal” en focust op de invloed van de natuur op zijn werk en de ontwikkeling die hij doormaakte. Van ‘direct carving’- het beeldhouwen zonder voorbereidende schetsen- tot zijn glasvezel-sculpturen en zijn experimenten met het gieten van lood.
Een aantal beelden in deze tentoonstelling mag tijdens deze speciale rondleidingen worden aangeraakt. Van tevoren wordt met voelobjecten toelichting gegeven op de invloed van de natuur op zijn werk.

De rondleiding door de tentoonstelling van Henry Moore wordt, afhankelijk van het weer,  gecombineerd met een rondleiding langs de aan te raken beelden op de buitenterrassen of een voelsessie, waarbij een selectie van de omvangrijke collectie kunstenaarspenningen van museum Beelden aan Zee in de hand kan worden genomen. Ook voor penningen worden verschillende materialen gebruikt, terwijl de vorm voor penningmakers weer op een hele andere manier een uitdaging is.  Ook bij deze voelsessie wordt een inleiding en toelichting gegeven.

Kosten voor deze bijeenkomst: 7,50 euro per persoon (ook voor begeleiders), exclusief entree, inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding.

Aanvang/inloop: vanaf 11:00 uur. Aanvang rondleiding: 11:30 uur.

Duur van de rondleiding: ruim een uur. Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleider rondgelopen.

Wijze van aanmelden:
Mail of bel museum Beelden aan Zee via info@beeldenaanzee.nl of 070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Gegevens museum Beelden aan Zee:
Adres: Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen.
E-mail: info@beeldenaanzee.nl
Telefoon: 070 3585857
Info: www.beeldenaanzee.nl

Entree:
De entreeprijzen zijn:
Met Museumkaart: (eenmalige toeslag) €3,50
Zonder Museumkaart: volwassenen €21
Op vertoon van de OV-Begeleiderskaart heeft één begeleider gratis toegang
Zonder OV-Begeleiderskaart betaalt de begeleider€ 8,75 entree.

Openbaar vervoer:
Vanuit station Den Haag Centraal kunt u tram 9 nemen, richting Scheveningen Noord, aankomst bij halte Circustheater na ca. 12 minuten. Vanaf daar is het ca. 4 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte richting de Gevers Deynootweg, steek deze over en loop vervolgens naar links langs deze weg tot aan de tweede straat rechts, de Harteveltstraat. Het museum ligt na ca. 50 meter aan uw linkerhand.

Of neem vanuit station Den Haag Centraal op het busplatform bovenin het station HTM-stadsbus 22 richting Den Haag Duindorp, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat.

Vanuit station Den Haag Holland Spoor kunt u tram 1 nemen, richting Scheveningen Noord, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat.

N.B. Voor de ingang van het museum gaat vanaf straatniveau een trap naar boven. De treden zijn gemarkeerd. Er kan ook van een rolstoellift gebruik gemaakt worden.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij