Help mee!

The Sound of Light

Na het succesvolle project Ik zou wel eens willen weten, waarbij The Gents samen zongen met mensen met een visuele beperking, is er nu een nieuw project: The Sound of Light. Hier hebben ook een aantal blinde en slechtziende mensen aan meegewerkt. Zij verschijnen in de video en vertellen over allerlei facetten van licht of de afwezigheid daarvan.

Bij theatraal muziekproject The Sound of Light klinkt klassieke muziek, een bijzondere Nederlandse poppremière en Afro-Amerikaanse spirituals. Er is ook een nieuw stuk gecomponeerd door Setareh Nafisi op het gedicht We grow accustomed to the dark van Emily Dickinson. Verschillende video-interviews over de onderwerpen die aan bod komen in de muziek worden verweven in het programma. Het programma gaat over hoop, veerkracht en het beste uit jezelf halen.

De première van The Sound of Light is op 8 oktober om 15.00 in De Utrechtse Muziekschool, Domplein 4, 3512 JC, Utrecht. Het concert is gratis voor begeleiders en blindengeleidehonden zijn natuurlijk welkom!

Na 8 oktober wordt de voorstelling op diverse plekken in Nederland gespeeld. Data en locaties zijn te vinden op de website

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij