Help mee!

Toegankelijk theater

Theaterfestival Boulevard  in ’s Hertogenbosch werkt aan de toegankelijkheid van het festival. Dit jaar worden twee voorstellingen met audiodescriptie aangeboden. Op zaterdag 6 augustus is dat de (gratis!) voorstelling ‘The show must go on’ van Zinzi & Evertjan. In deze vrolijke ode aan De Poging blijven Zinzi en Evertjan hardnekkig proberen om regie te krijgen over verstrengelde ledematen, verknoopte muziekkabels en vervormde gitaar riffs. Opgeven is geen optie!

Op 11 augustus ‘A tale of two cities’ van Lost Dog/Ben Duke. Ze staan op honderdduizenden boekenplanken, de klassiekers A Christmas Carol, Oliver Twist en David Copperfield van Charles Dickens [1812-1870]. Minder bekend is A Tale of Two Cities, over de sociale onrust in Londen en Parijs eind achttiende eeuw. Een verhaal over vlammende revolutie, fakkelende liefde, schroeiende wraak. Liefdevol uitbenen. Dat flikt theatermaker en choreograaf Ben Duke met mythes en klassieke romans, zoals Romeo en Julia van Shakespeare. Nu gaat Charles Dickens fors op het hakblok. Zijn A Tale of Two Cities verandert in een verrukkelijke mix van spel, dans en live camerawerk.

Stichting Komt het Zien! verzorgt voor beide voorstellingen zowel de audiodescriptie als een ‘meet and greet’ inleiding.

Meer info: festivalboulevard.nl

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij