Help mee!

Toegankelijkheid apps

Blinden en slechtzienden bedienen apps op hun telefoon op een andere manier, bijvoorbeeld door middel van een schermlezer. Veel app-ontwikkelaars weten niet dat functies zoals de schermlezer of stembediening bestaan. Dat maakt veel apps niet toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

Het motto van De Groot en Van Workum luidt ‘iedereen appt’. Oftewel, iedereen moet gebruik kunnen maken van apps. Met Appt richten ze zich in eerste instantie op bewustwording onder zowel de app-ontwikkelaars als de gebruikers van de apps. Daarnaast delen ze hun kennis op het platform Appt en bieden ze trainingen aan organisaties over bijvoorbeeld het gebruik van functies als de schermlezer of stembediening. Ook testen ze applicaties met bestaande toegankelijkheidsopties en zoeken ze samen naar oplossingen voor problemen in een app.

Gebruikers kunnen op de website van Apps een melding doen van een niet-toegankelijke app. De Groot en Van Workum nemen dan contact op met de ontwikkelaars van de app, om samen met hen de applicatie te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken.


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij