Help mee!

Vierdaagse Nijmegen

Onlangs vond de Nijmeegse Vierdaagse plaats. Onder de duizenden wandelaars bevond zich ook het VIP-team, oftewel Visually Impaired People. Samen met hun buddies liepen vier slechtziende vrouwen vier dagen lang veertig kilometer per dag.

Annemiek (46) is lid van het VIP-team. Dit team bestaat uit acht deelnemers: vier wandelaars met een visuele beperking en hun buddies. Vorig jaar deed Annemiek al mee met Iris, een vriendin die ook slechtziend is. Zij hadden elkaar leren kennen via de Camino Anders Bekeken, een pelgrimstocht voor wandelaars met een visuele beperking. Nu wandelt Annemiek met haar buddy Marlies, die ook al meerdere 4Daagsekruisjes op haar naam heeft staan. “Wij willen andere mensen met een (visuele) beperking stimuleren en motiveren om uitdagingen aan te gaan en (soms op een aangepaste manier) wel actief te blijven. Wij willen laten zien wat er allemaal mogelijk is, ondanks dat wij zeer slecht zien.”

Stichting Zicht in Zicht is initiatiefnemer van team VIP-Vierdaagse. Slechtziendheid is veelal onbekend en onbegrepen, maar daar wil Stichting Zicht in Zicht verandering in brengen. Door slechtzienden te ondersteunen bij (fysieke)activiteiten/evenementen zoals de Vierdaagse laten ze zien wat slechtzienden kunnen en hoe zij dit met hun zeer beperkte zicht allemaal doen. Door slechtzienden en hun slechtziendheid in beeld te brengen, creëren zij meer kennis, meer begrip en meer gevoel voor deze relatief onbekende handicap. 

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij