Help mee!

Visio school op tv

In de uitzending van Topdoks stond onlangs de 11-jarige Robbin centraal. Robbin, zelf slechtziend van geboorte, volgt vier dagen regulier onderwijs en één dag per week speciaal onderwijs bij Visio Onderwijs in Haren. Hier krijgt Robbin ondersteuning op het gebied van participatie in de samenleving (KSF - kritische succesfactoren voor participatie),  ICT en Oriëntatie en Mobiliteit (O&M). Op de reguliere school krijgt Robbin ook ambulante onderwijskundige begeleiding (AOB) van Koninklijke Visio.
 
Robbin laat presentatrice Rachel Rosier zien wat je allemaal leert op een school speciaal voor blinde en slechtziende kinderen. Rachel krijgt hierbij een bril op zodat ze net zo wazig ziet als Robbin. Rachel en Robbin volgen een ICT-les. Want hoe werk je op een computer als je slechtziend bent? Hoe leer je werken zonder muis, zodat je je cursor niet telkens op je scherm hoeft te zoeken?

Daarna krijgen ze gymles van Coen. Hoe speel je eigenlijk tikkertje als je slecht ziet?

En in de les “Oriëntatie en mobiliteit” leren Rachel en Robbin hoe ze veilig over straat kunnen bewegen, en hoe je hierbij een stok kunt gebruiken.

Ontdek wat slechtziende en blinde kinderen leren op een speciale school voor leerlingen met een visuele beperking en mis deze uitzending niet!

De uitzending terug te kijken via: https://www.zapp.nl/programmas/topdoks/gemist


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij