Help mee!

Voorkom myopie

In Nederland worden in rap tempo steeds meer kinderen ernstig bijziend. Door de huidige leefstijl en erfelijkheid heeft 1 op de 3 kinderen later niet meer genoeg aan een bril.

Er ontstaat ernstige slechtziendheid of zelfs blindheid. Het Oogfonds wil deze epidemie van bijziendheid stoppen. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat leefstijl een grotere invloed op de ooggezondheid heeft dan we tot nu toe wisten. Beweging, voeding, buiten zijn en het beschermen van je ogen zijn als verzorging net zo belangrijk als het dagelijks poetsen van tanden! Dus draag in de zon een zonnebril tegen de UV-straling, een beschermbril tijdens klussen en afsteken van vuurwerk en probeer het schermgebruik te beperken.

Lief voor je ogen

Het Oogfonds en de Oogvereniging slaan alarm voor het behoud van zicht! Ogen krijgen niet de aandacht die ze verdienen terwijl de juiste oogverzorging blindheid voorkomt. Herken de signalen van een oogziekte, doe een gratis test om te checken of je verhoogd risico op oogziektes hebt of lees bij wie je terecht kunt voor een oogcontrole. Ga naar www.liefvoorjeogen.nl.

Meer nieuws

Deze website is drempelvrij