Help mee!

Zintuigenbos Almere

Zintuigenbos Almere
Een zintuigenprikkelend bos voor iedereen.

Op Stadslandgoed de Kemphaan heeft Stad & Natuur een Zintuigenbos gerealiseerd. In dit bos kun je van alles proeven, voelen, horen, ruiken en zien. Proef van de eetbare planten, ruik aan geurende bloemen en klim naar het uitzichtplateau! Het Zintuigenbos is toegankelijk met een rolstoel en de infobordjes zijn ook in braille.

Een educatief en recreatief bos voor iedereen, met of zonder beperking. Het bestaat uit vijf zintuigenkamers, allemaal gericht op één van de zintuigen: voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Ook is er nog een zesde zintuigenkamer, waar het evenwichtszintuig centraal staat. De ingang van het Zintuigenbos vind je tegenover Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1. 

De paden zijn toegankelijk gemaakt voor mensen die slecht ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel, scootmobiel of rollator. Voor mensen met een visuele beperking zijn er bordjes geplaatst met teksten in contrast en in brailleschrift. Ook zijn er verhoogde elementen en plantenbakken neergezet en op verschillende plekken staan aangepaste zitjes. In elke zintuigenkamer kunnen bezoekers via een QR-code luisteren naar een fragment uit audioboek ‘Het Zintuigenpaleis’.

Stichting Stad & Natuur Almere heeft het Zintuigenbos mede met steun van het Bartiméus Fonds kunnen aanleggen.


Meer nieuws

Deze website is drempelvrij