Help mee!
Hulpmiddelen en vrije tijd

Duofiets

Fietsmaatjes Almere is er voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door een beperking (zien, horen, cognitie bv. dementie) niet meer zelfstandig kunnen. Ook mensen die kampen met eenzaamheid behoren tot de doelgroep. 

Fietsmaatjes Almere koppelt elke gast aan een vrijwilliger, volgens een beproefd concept. Vele fietsmaatjes zijn dan ook echte maatjes geworden!

De vrijwilligers zijn van alle leeftijden en houden van fietsen en hebben aandacht voor het leggen van persoonlijke contacten.

Samen maken de gast en vrijwilliger fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Hierdoor zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten.

duofiets3

De kracht van Fietsmaatjes? Bewegen, lachen, afleiden, erbij horen, menselijk contact, en herontdekken. Dát is waar Fietsmaatjes voor staat. Beleidsmakers en politici hebben het vaak over het behoud van kwaliteit van leven, en het bevorderen van vitaliteit. Niet kijken wat iemand niet meer kan, maar meer aandacht besteden aan wat iemand nog wel kan. Laat dat nu net zijn wat Fietsmaatjes doet!

Olof Nieuwenburg is een van de deelnemers van Fietsmaatjes: “Ik kan nu op plekken komen waar ik anders niet zou komen. Lopend is mijn actieradius natuurlijk een stuk beperkter. Ook de gesprekken onderweg zijn gezellig. Jullie hebben me aan plezierige mensen gekoppeld.”

logo fietsmaatjes Almere

Het lachende gezicht op een fietswiel in Fietsmaatjes’ logo drukt de kern uit waar het bij
Fietsmaatjes om gaat: bewegen met een glimlach.


Deze website is drempelvrij