Help mee!
Hulpmiddelen en vrije tijd

Tandemfietsen

Tandem Team uit Hillegom

''Je fietst lekker ontspannen in de natuur, hoort de vogeltjes fluiten en bent met andere mensen in contact. Je maakt van alles mee, wat je thuis op de bank niet meemaakt.'' Dat zegt Swiep van Duyn (67) die alleen licht en donker ziet en al jaren meefietst met Tandem Team. Tandem Team is een van de organisaties voor tandemtochten die door de KSBS worden ondersteund.

Groepje tandemfietsers van Tandem Team rijden door de natuur


Met de kindertandem op pad

Lekker buiten fietsen is ook voor blinde en slechtziende kinderen belangrijk. In de frisse lucht met de zon en de wind op je huid. Het is goed voor de ontwikkeling van de motoriek en de zelfredzaamheid. En het grootste belang is misschien wel dat kinderen dan gewoon méé kunnen doen in het dagelijks leven. Tandemclub Limburg was dan ook blij met jonge aanwas van vijf kinderen. Ze hadden echter geen tandem die geschikt was voor jonge kinderen. Daarom heeft de KSBS hen een kindertandem geschonken. 

Vader en dochter op de rode nieuwe kindertandem.

Vigeta uit Bergen op Zoom

De Stichting Vigeta uit Bergen op Zoom organiseert jaarlijks een midweekvakantie op de tandem voor mensen met een visuele beperking.

Twee dames fietsen lachend op de tandem langs bomen en huizen.

Tandemkamp YMCA

De jaarlijkse tandemkampen van de YMCA zijn voor jonge mensen met een visuele beperking een mooie gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten.

Twee heren staan stil met hun tandem, op de achtergrond gras.


Deze website is drempelvrij