Help mee!
Projecten in andere landen

Blindentraining in Sierra Leone

De ongeveer 25 cursisten volgen gedurende een week een intensief traject. Mobiliteit en oriƫntatie wordt in een vijf stappenplan besproken en geoefend. Zo wordt er aandacht besteed aan de mogelijkheden, die andere zintuigen, zoals voelen en ruiken, bieden. Verder wordt er geoefend met het lopen met een blindenstok en wordt geleerd de diverse obstakels, die je tegenkomt, te herkennen en als oriƫntatie te gebruiken.


Het lopen met een blindenstok geeft de gebruiker een kleine mate van vrijheid en ontlast de familieleden, die voorheen de blinde altijd moesten begeleiden. Overigens wordt er ook hele basale informatie verstrekt over het gebruik van de stok, zoals het feit dat de stok niet gebruikt mag worden om richting aan te geven of om slangen te doden.

Oefenen met stoklopen

Het tweede doel, het leren bewerken van het land, wordt zowel in theorie als in de praktijk geleerd. De deelnemers leren hoe het land geploegd moet worden, hoe ze de zaden kunnen herkennen, hoe het gewas groeit en hoe ze dat vervolgens kunnen oogsten.

Het land leren bewerken
Deze website is drempelvrij